Predator naik motor


Memang sempoi la bila predator naik motor..macam real je kan? Baper la kos nak buat helmet dan costume sebegitu..

Minyak wangi WD40

Tak tahu la gambar ni real ke tak, sebab rasanya memang jenama WD40 untuk minyak pelincir jea, tetiba ada minyak wangi plak...

Makanan yang menyelerakan




Mena'te Lamb Chop

Tak payah aku cakap banyak, korang tatap je la gambar di bawah nih..terliur wehhh



Pulau Redang Snorkeling

Snorkeling di Taman Laut Pulau Redang, memang terbaek!










Kudapan dan makanan









Makanan dan kudapan

Antara makanan dan juadah yang telah ku nikmati..nyum nyum








Hotel De Palma Kuala Selangor

Berkesempatan untuk kursus di sini selama 3 hari 2 malam. Tempat yang agak best untuk lari dari kesibukan kota. Cuma aktiviti malam tak berapa nak ada. Cuma ada kelip2 je kat Kampung Kuantan.













Stesen minyak SHELL yang unik

Stesen minyak SHELL di bawah ni saya jumpa semasa perjalanan saya dari Tanjung Malim ke Slim River menggunakan jalan lama. apa yang unik bagi saya, bumbung stesen itu yang begitu rendah menampakkan seolah-olah ianya stesen minyak mini. Comel kan? Jarang-jarang kita dapat lihat kat Malaysia ni..

Nasi 7 Benua

Nasi 7 Benua dari Pulau Pinang, nampak macam sedap..saya pun tak pernah makan lagi. Bagi yang pernah try, dorang kata sedap. Kalau nak cuba nama tempat makan dia Koo Boo Cafe.

Derma darah

Anda takut jarum? Begitulah juga aku dulu sebelum derma darah. Jarum dia besar bhai, tentu sakit..tu lah yang selalu bermain di benak fikiran aku sebelum aku officially derma darah buat pertama kalinya pada tahun 2010 pada usia aku 24 tahun.

Benda yang anda akan rasa selepas derma darah, taktau aku nak gambarkan..cuma rasa lega dan rasa berjasa pada agama, bangsa dan negara. Ececece..lagipun darah kita akan digantikan semula oleh sistem tubuh badan. Kalau tak derma rugi la sebab sel-sel darah akan tetap digantikan.

Lagipun lepas derma darah dapat makan free, kadang2 dapat souvenir/ole-ole dari pihak penaja sesuatu program ambil darah. Tak tahu jenis darah anda? Apabila anda mendaftar sebagai penderma darah, anda serta-merta akan diberitahu jenis darah anda. So, pe lagi..jom la derma darah. Jadi regular blood donor setiap 3 bulan sekali.

Payment ke-25 dari microWorkers

Payment ke-25 selamat saya terima pada 14 November 2016. Ternyata microWorkers salah satu program mencari duit di internet yang boleh dipercayai!

Untuk info lebih lanjut, sila ke : http://microworkerz.blogspot.my/

Payment ke-24 dari microworkers

Payment ke-24 daripada microWorkers sejumlah USD11.00 selamat saya terima pada 7 September 2015. Minta maaf sebab lambat update.

 Info lebih lanjut, sila ke : http://microworkerz.blogspot.my/

Lain-lain artikel yang best!