Lagi prize dari porgram GPT..

salam,
kali ni saya request XBox 360 opening tool..
dan selamat sampai ke rumah saya semalam..
hehe, sebenarnya saya xda pown XBOX 360..
cuma ada XBOX yg lama tu jea..
saja2 request sebab xpenah mintak prize nih..



Trimas kepada program GPT..dah la dapat prize, duit pown dapat..2 dalam 1

Hadiah dari Buena Vista Columbia Tristar

Hurm, mesti korang penah dgr 'Buena Vista Columbia Tristar kan?
syarikat ni saya rasa pengedar untuk filem2 luar negara, dan mesti korang penah tgk peraduan2 berdasarkan filem yg byk dianjurkan oleh syarikat ni di dalam akhbar mahupun majalah..

saya dari dulu mmg slalu masuk peraduan yg dianjurkan oleh syarikat nih, tapi percentage nak menang adalah rendah cos persaingan byk, so saya join melalui majalah Maskulin..filem promosinya adalah Resident Evil : Afterlife..

dan tadi, saya balik dari pos ofis dah nampak bungkusan courier Citylink, bukak2 baca surat dan alhamdulillah la dapat gak prize iaitu kompas dan sarung tangan souvenir filem resident evil tu yg berupa seperti gambar di bawah :

Prize terbaru dari Buena Vista, thanks a lot :)

Pembelian yg SUNGGUH BERBALOI..

salam all,

nak citer sikit kisah yg berlaku start malam semalam(20 Dec 2010), saya stiap malam saja la usha mudah.my dan lelong.my utk tgk brg2 komputer, then sampai kat lelong.my, saya usha la laptop..sampainya ke page 8, saya agak teruja tgk sebuah laptop Toshiba Sattelite A60 dimana masa utk tamat utk membida tinggal lagi 14 minit dan anda tahu berapa harga pada masa itu? RM201!!..ni spec dia :

  • Intel Celeron (R) CPU 2.7GHz,
  • 500MB RAM,
  • 40GB HDD x 1
  • DVD Drive x 1
  • 14inch display
  • PCI Port x 1
  • USD Port x 3
  • Battery has some problem & can last only 20mins.
  • Carrying bag (1) included

saya lihat berulang kali dan resfresh byk kali laman tersebut, dan lihat samada laptop tu ada mengalami sebarang calar atau pecah2..nampak semua ok, spec pown ok la nak surf tenet, layan muvie, bwat keja di ms word..tgk seller yg jual tu pown rating dia 100% good..tambahan pula elaun baru kluar..

so, apabila masa membida tinggal 19 saat lagi, saya pun bida la ngan nama saya, jadi RM202.. apabila saya bida, masa membida akan dipanjangkan selamat 3 minit, dalam masa 3 minit tu saya harap xda la org lain yg nak 'fight' bid ngan saya, kalo x mmg akan melambung la harga laptop tu(kes ni byk terjadi apabila ramai org yg akan 'bid' sesuatu brg di saat-saat akhir masa membida..)

ni la laptop Toshiba Satellite A60 yg saya bida dgn harga RM202 tu..

3 minit dirasakan cukup lama, selepas lagi beberapa saat nak habis tempoh membida, saya refresh lagi web tu dgn harapan xda org nak naikkan harga bidaan, ALHAMDULILLAH, selepas saya refresh, saya tgk dah ada perkataan "This item is closed for bidding"..maybe dah rezeki saya utk beli laptop tu..

cam x caya je dapat beli laptop yg 100% functioning dgn harga hanya RM202!!

so, pada ptg Selasa 21/12/2010 saya COD seller tu di Kl Sentral, dan sembang serba sikit, rupa-rupanya laptop tu kepunyaan anak dia, dia tolong jualkan di Lelong.my..dia jual pun sebab nak beli laptop baru, brand HP Compaq katanya..

mmg murah!! bayangkan RM202 saya leh dapat laptop Toshiba dgn 100% working condition..siap dapat beg lagi, brg dan beg tu mmg 98% cam baru..saya pun xcaya, saya rasa laptop ni tahun 2004 punya, tapi dia punya jaga, mengalahkan org pompuan, cam baru pakai sebulan je laptop tuh..

lepas tu saya compare harga dengan penjual lain yg jual model laptop yg sama, paling murah yg saya dapat RM400, tu pun dah byk problem, pecah itu, retak sana..kalo laptop pentium III pun saya rasa market price dalam RM500, ni saya dapat RM202 jea, mmg syukur sgt..

tu la saya rasa kelebihan lelong.my berbanding site2 lain seperti mudah.my, apabila product tu xbaper 'menonjol', dgn kata lain seller xbwat promosi besar-besaran utk jual brg dia, org ramai xkan perasan sgt..so, persaingan utk membida menjadi kurang, dari itu anda akan dapat harga yg lebih rendah daripada pasaran..cuma syaratnya anda kena sentiasa pantau harga barang tu di saat akhir tempoh bidaan..

hanya bidaan tertinggi apabila tempoh bidaan tamat yg akan menang..

Hari Ahad ke JPN

Pandangan bahagian dalam bangunan JPN di Putrajaya..besar btoll

Hari ini saya ke JPN Putrajaya untuk menemani ayah saya membuat IC baru, sebelum pergi saya sempat bukak gugel maps untuk mengetahui lokasi dan jarak dari rumah saya ke Putrajaya..

sesampainya saya di sana, tgk2 xda org sangat sebab arini adalah hari cuti umum..tapi JPN disini buka dari pukul 9 pagi hingga ke 2 ptg..so xda la ramai org sgt, alang-alang dah sampai sini, saya pun teringin nak bwat IC sebab gambar pada IC saya ditangkap masa saya SPM, so dah tentu la byk perubahan seperti misai dan janggut yg dah sememangnya berubah..

so, saya ambil no. dan pegi daftar di kaunter dan tangkap gambar, nahh, xsampai 10 minit..seronok saya dibuatnya, walaupun kena byr RM10, (xda la byk mana)..tapi saya puas hati la..maybe isnin or selasa IC siap...huhu, xsaba nak dpt IC baru..hehe

payment dari GPT program

walaupun xbyk yg diperolehi dari program GPT, tapi saya x kesah sebab program GPT ni kita boleh cash out duit dan request hadiah..so ada 2 cara kita nak 'earning' dari program GPT nih..

Pembayaran dari program GPT, walaupun xbyk tapi ok la..

Bagi sesiapa berminat nak join, USHA SINI

Pembayaran ke-3 dari ONBUX

pembayaran ke-3 dari ONBUX..
trimas byk2 kpd management ONBUX kerana still membayar clickersnya,
ptc ni mulanya saya kurang percaya, namun ONBUX telah membuktikan ianya bukan ptc yg bersifat sementara..

bukti pembayaran ke-3 dari ONBUX (klik utk besarkan) :

trimas ONBUX :)

Payment ke-17 dari Neobux

Setelah sekian lama memeram USD dalam akaun Neobux saya,
akhirnya saya cashout juga bersama-sama amaun di ptc Onbux dan microWorkers..
lihat bukti di bawah (klik gambar utk besarkan) :


untuk lebih maklumat tentang neobux, KLIK SINI

Payment terpantas dari microWorkers!

salam all,

wow, itu yg saya mampu katakan selepas tgk email saya malam nih bertajuk "microWorkers Payment"..

biar betik sebab saya baru request payment pagi tadi, malam dah masuk?? selalunya dia ambil masa 2-3 hari utk payment masuk ke akaun PayPal saya (kalo saya request pagi tadi - 9 DEC 2010 - khamis, so biasanya mW ambil masa 2-3 hari bekerja utk setelkan payment dan saya bajet payment akan masuk ke PayPal saya pada 13 DEC 2010 bersamaan hari Isnin)..ni sebaliknya, payment dalam masa kurang 24 jam! wow, begitu pantas microWorkers membayar..saya pun terkejut..

sebagai bukti pembayaran ke-6 saya daripada microWorkers, sila lihat gambar di bawah (klik gambar untuk besarkan) :

bagi sesiapa berminat nak mengetahui bagaimana saya menjana wang melalui microWorkers, boleh KLIK SINI

Ebook Panduan PTC


Salam all,

di sini saya nak kongsikan sebuah ebook panduan PTC yg di olah oleh bro Hafiz Saad, sangat sesuai utk newbie dan golongan yg baru nak berjinak dalam bidang PTC nih, anda leh baca online or download dgn klik DI SINI.

Akhirnya setelah sekian lama..

Akhirnya saya dapat juga payment daripada PTC Palmbux,
saya agak kecewa dgn Palmbux selepas ptc ni bertukar admin beberapa bulan yg lepas,
semua baki telah di'freeze'kan..tu yang bwat saya agak hampa,
then saya cam acuh x acuh utk klik iklan lagi di Palmbux,
setelah cukup USD2, iaitu nilai minimum utk cashout,
saya pun cashout, tu pun kena tunggu 7 hari utk verified account...

then lepas 7 hari, saya request lagi utk cashout USD2 tu,
akhirnya dgn instant pembayaran dibuat ke akaun PayPal saya,
di bawah ini adalah buktinya..

Lain-lain artikel yang best!