Payment terbaru dari microworkers

Kali ni saya kuarkan awal sket sbb nak pakai dwet sket..huhu
nah payment proof seperti di bawah nih..

Payment ke-8 saya terima dari microWorkers.. :)

Payment dari Onbux

Payment terbaru dari Onbux,
lama gak nak tunggu capai USD5,
lepas cashout tros upgrade account kat incrasebux laks..
huhu, dapat dwet bwat pusing tang tu gak..

Payment latest dari PTC Onbux, salah satu PTC yg 'real' selepas Neobux..

Masa berlalu begitu pantas!

Itu la yg mampu saya katakan, arini ahad waktu utk saya berkemas dan balik ke Kuantan..tiket bas 8.30 malam nih, so saya akan bertolak keluar rumah seawal 5.30 ptg..maklum la saya naik bas dari shah alam ke KL Sentral dan seterusnya menaiki KL Monorail ke stesen Pekeliling..

saya rasakan masa berlalu dgn pantas kalau kita tekun semasa membuat sesuatu kerja atau kita enjoy melakukan sesuatu kerja..kalo kita tak wat kerja @ dok saja cam keja guard tu, mmg masa terasa terlalu lambat berlalu, tmbh2 kalo kena tunggu org, 1 jam dirasakan seperti 10 jam..

ok la, sambil2 menulis nih saya nak kongsikan skit 1 tips kat microWorkers..biasanya kita biasa nampak ada task yg melibatkan facebook, biasanya contoh kerja tu ialah 'LIKE' sesuatu page or POST ke wall kita..

saya cadangkan saudara sekalian bwat lagi 1 akaun facebook untuk kerja2 sebegini..jgn gunakan akaun kita sendiri, nnt serabut plak akaun personal kita..so bwat akaun 'dummy' hanya utk bwat job2 di microWorkers..akaun 'dummy' tu plak kalo leh bwat nama pompuan, pasti senang sket nak cari kawan..hehe, kalo lagi ramai friends lagi bagus sbb ada gak employer yg letak syarat supaya hanya worker yg ada 300+ friend ke atas sahaja yg leh bwat job tuh..so payah sket la kpd yg xcukup bilangan friend tu..

Anda boleh juga gunakan akaun fesbuk 'dummy' anda ni utk job2 lain selain di microWorkers, anda leh cari job2 yg memerlukan seseorang utk mengiklan product mereka melalui cara 'Post' di 'Wall'..biasanya para pengiklan ini memerlukan akaun yg mempunyai jumlah friend yang ramai..

salah satu contoh akaun facebook 'dummy' saya..xramai sgt friend dalam 200 sbb terbuat lelaki, kalo pompuan mmg pantas org nak add..





Penantian satu penyiksaan


Salam all,
utk pengetahuan semua, saya sudah pun selamat ber'praktikal' di HTAA Kuantan bermula 3 Januari 2011..so, bile ada cuti panjang sket, saya balik la Shah Alam, so sampai di rumah ada beberapa bungkusan..

bungkusan-bungkusan tersebut adalah :

1) Hadiah dari karangkraf

Selipar 'Free-Time' dari Pallas

2) Hadiah dari program GPT

Card reader

Prank Pen

p/s : kepada sesiapa nak tau serba-sikit cara2 nak mencerahkan peluang anda utk memenangi hadiah di dalam majalah terbitan Karangkraf ke, apa ke..meh la email saya, nnt saya nasihat serba-sikit..saya xda la otai sgt yg menang juta2..takat dapat brg puluh2 inggit jea..ilmu yg berguna tak rugi saya kongsi..meh meh email @ contact saya..

Lain-lain artikel yang best!