Lagi prize dari porgram GPT..

salam,
kali ni saya request XBox 360 opening tool..
dan selamat sampai ke rumah saya semalam..
hehe, sebenarnya saya xda pown XBOX 360..
cuma ada XBOX yg lama tu jea..
saja2 request sebab xpenah mintak prize nih..



Trimas kepada program GPT..dah la dapat prize, duit pown dapat..2 dalam 1

Hadiah dari Buena Vista Columbia Tristar

Hurm, mesti korang penah dgr 'Buena Vista Columbia Tristar kan?
syarikat ni saya rasa pengedar untuk filem2 luar negara, dan mesti korang penah tgk peraduan2 berdasarkan filem yg byk dianjurkan oleh syarikat ni di dalam akhbar mahupun majalah..

saya dari dulu mmg slalu masuk peraduan yg dianjurkan oleh syarikat nih, tapi percentage nak menang adalah rendah cos persaingan byk, so saya join melalui majalah Maskulin..filem promosinya adalah Resident Evil : Afterlife..

dan tadi, saya balik dari pos ofis dah nampak bungkusan courier Citylink, bukak2 baca surat dan alhamdulillah la dapat gak prize iaitu kompas dan sarung tangan souvenir filem resident evil tu yg berupa seperti gambar di bawah :

Prize terbaru dari Buena Vista, thanks a lot :)

Pembelian yg SUNGGUH BERBALOI..

salam all,

nak citer sikit kisah yg berlaku start malam semalam(20 Dec 2010), saya stiap malam saja la usha mudah.my dan lelong.my utk tgk brg2 komputer, then sampai kat lelong.my, saya usha la laptop..sampainya ke page 8, saya agak teruja tgk sebuah laptop Toshiba Sattelite A60 dimana masa utk tamat utk membida tinggal lagi 14 minit dan anda tahu berapa harga pada masa itu? RM201!!..ni spec dia :

  • Intel Celeron (R) CPU 2.7GHz,
  • 500MB RAM,
  • 40GB HDD x 1
  • DVD Drive x 1
  • 14inch display
  • PCI Port x 1
  • USD Port x 3
  • Battery has some problem & can last only 20mins.
  • Carrying bag (1) included

saya lihat berulang kali dan resfresh byk kali laman tersebut, dan lihat samada laptop tu ada mengalami sebarang calar atau pecah2..nampak semua ok, spec pown ok la nak surf tenet, layan muvie, bwat keja di ms word..tgk seller yg jual tu pown rating dia 100% good..tambahan pula elaun baru kluar..

so, apabila masa membida tinggal 19 saat lagi, saya pun bida la ngan nama saya, jadi RM202.. apabila saya bida, masa membida akan dipanjangkan selamat 3 minit, dalam masa 3 minit tu saya harap xda la org lain yg nak 'fight' bid ngan saya, kalo x mmg akan melambung la harga laptop tu(kes ni byk terjadi apabila ramai org yg akan 'bid' sesuatu brg di saat-saat akhir masa membida..)

ni la laptop Toshiba Satellite A60 yg saya bida dgn harga RM202 tu..

3 minit dirasakan cukup lama, selepas lagi beberapa saat nak habis tempoh membida, saya refresh lagi web tu dgn harapan xda org nak naikkan harga bidaan, ALHAMDULILLAH, selepas saya refresh, saya tgk dah ada perkataan "This item is closed for bidding"..maybe dah rezeki saya utk beli laptop tu..

cam x caya je dapat beli laptop yg 100% functioning dgn harga hanya RM202!!

so, pada ptg Selasa 21/12/2010 saya COD seller tu di Kl Sentral, dan sembang serba sikit, rupa-rupanya laptop tu kepunyaan anak dia, dia tolong jualkan di Lelong.my..dia jual pun sebab nak beli laptop baru, brand HP Compaq katanya..

mmg murah!! bayangkan RM202 saya leh dapat laptop Toshiba dgn 100% working condition..siap dapat beg lagi, brg dan beg tu mmg 98% cam baru..saya pun xcaya, saya rasa laptop ni tahun 2004 punya, tapi dia punya jaga, mengalahkan org pompuan, cam baru pakai sebulan je laptop tuh..

lepas tu saya compare harga dengan penjual lain yg jual model laptop yg sama, paling murah yg saya dapat RM400, tu pun dah byk problem, pecah itu, retak sana..kalo laptop pentium III pun saya rasa market price dalam RM500, ni saya dapat RM202 jea, mmg syukur sgt..

tu la saya rasa kelebihan lelong.my berbanding site2 lain seperti mudah.my, apabila product tu xbaper 'menonjol', dgn kata lain seller xbwat promosi besar-besaran utk jual brg dia, org ramai xkan perasan sgt..so, persaingan utk membida menjadi kurang, dari itu anda akan dapat harga yg lebih rendah daripada pasaran..cuma syaratnya anda kena sentiasa pantau harga barang tu di saat akhir tempoh bidaan..

hanya bidaan tertinggi apabila tempoh bidaan tamat yg akan menang..

Hari Ahad ke JPN

Pandangan bahagian dalam bangunan JPN di Putrajaya..besar btoll

Hari ini saya ke JPN Putrajaya untuk menemani ayah saya membuat IC baru, sebelum pergi saya sempat bukak gugel maps untuk mengetahui lokasi dan jarak dari rumah saya ke Putrajaya..

sesampainya saya di sana, tgk2 xda org sangat sebab arini adalah hari cuti umum..tapi JPN disini buka dari pukul 9 pagi hingga ke 2 ptg..so xda la ramai org sgt, alang-alang dah sampai sini, saya pun teringin nak bwat IC sebab gambar pada IC saya ditangkap masa saya SPM, so dah tentu la byk perubahan seperti misai dan janggut yg dah sememangnya berubah..

so, saya ambil no. dan pegi daftar di kaunter dan tangkap gambar, nahh, xsampai 10 minit..seronok saya dibuatnya, walaupun kena byr RM10, (xda la byk mana)..tapi saya puas hati la..maybe isnin or selasa IC siap...huhu, xsaba nak dpt IC baru..hehe

payment dari GPT program

walaupun xbyk yg diperolehi dari program GPT, tapi saya x kesah sebab program GPT ni kita boleh cash out duit dan request hadiah..so ada 2 cara kita nak 'earning' dari program GPT nih..

Pembayaran dari program GPT, walaupun xbyk tapi ok la..

Bagi sesiapa berminat nak join, USHA SINI

Pembayaran ke-3 dari ONBUX

pembayaran ke-3 dari ONBUX..
trimas byk2 kpd management ONBUX kerana still membayar clickersnya,
ptc ni mulanya saya kurang percaya, namun ONBUX telah membuktikan ianya bukan ptc yg bersifat sementara..

bukti pembayaran ke-3 dari ONBUX (klik utk besarkan) :

trimas ONBUX :)

Payment ke-17 dari Neobux

Setelah sekian lama memeram USD dalam akaun Neobux saya,
akhirnya saya cashout juga bersama-sama amaun di ptc Onbux dan microWorkers..
lihat bukti di bawah (klik gambar utk besarkan) :


untuk lebih maklumat tentang neobux, KLIK SINI

Payment terpantas dari microWorkers!

salam all,

wow, itu yg saya mampu katakan selepas tgk email saya malam nih bertajuk "microWorkers Payment"..

biar betik sebab saya baru request payment pagi tadi, malam dah masuk?? selalunya dia ambil masa 2-3 hari utk payment masuk ke akaun PayPal saya (kalo saya request pagi tadi - 9 DEC 2010 - khamis, so biasanya mW ambil masa 2-3 hari bekerja utk setelkan payment dan saya bajet payment akan masuk ke PayPal saya pada 13 DEC 2010 bersamaan hari Isnin)..ni sebaliknya, payment dalam masa kurang 24 jam! wow, begitu pantas microWorkers membayar..saya pun terkejut..

sebagai bukti pembayaran ke-6 saya daripada microWorkers, sila lihat gambar di bawah (klik gambar untuk besarkan) :

bagi sesiapa berminat nak mengetahui bagaimana saya menjana wang melalui microWorkers, boleh KLIK SINI

Ebook Panduan PTC


Salam all,

di sini saya nak kongsikan sebuah ebook panduan PTC yg di olah oleh bro Hafiz Saad, sangat sesuai utk newbie dan golongan yg baru nak berjinak dalam bidang PTC nih, anda leh baca online or download dgn klik DI SINI.

Akhirnya setelah sekian lama..

Akhirnya saya dapat juga payment daripada PTC Palmbux,
saya agak kecewa dgn Palmbux selepas ptc ni bertukar admin beberapa bulan yg lepas,
semua baki telah di'freeze'kan..tu yang bwat saya agak hampa,
then saya cam acuh x acuh utk klik iklan lagi di Palmbux,
setelah cukup USD2, iaitu nilai minimum utk cashout,
saya pun cashout, tu pun kena tunggu 7 hari utk verified account...

then lepas 7 hari, saya request lagi utk cashout USD2 tu,
akhirnya dgn instant pembayaran dibuat ke akaun PayPal saya,
di bawah ini adalah buktinya..

Exam sudah berakhir!!




Setelah memerah otak dan keringat dalam tempoh 2 minggu yg dirasakan cukup lama, akhirnya ia telah berakhir semalam, kertas Haematologi 2 menjadi saksi berakhirnya peperiksaan akhir bagi semester 3 di kolej teknologi makmal perubatan, KL....

Sekarang aku boleh enjoy puas2 bagi tempoh 6 bulan ni, hehe

2 lagi hadiah

Syukur ke hadrat ilahi,
atas usaha saya yg setiap kali hantar contest ke Karangkraf,
hasilnya, ini yang saya dapat..terima kasih kepada Karangkraf kerana menghargai pembaca setia seperti saya nih...hehe

dapat tempat ke-3 jea, jadi la...

Prize dari program GPT, pen yg leh kuarkan electric shock, syok kenakan org..mula2 yg kena saya la, then mak ngan ayah saya pun terkena gak, kuat ooo dianya electric shock, kebas la kejap jari 2-3 minit....

Kontes Genting Highland - KLIK

Seperti biasa apabila balik rumah dari asrama saya akan check dulu peti surat, so bila saya bukak peti surat tu terpandang la surat dari Karangkraf, tros saya bukak, rupanya voucher/tiket free utk masuk taman tema genting yg saya menang dari Majalah KLIK, alhamdulillah la....

tapi sayangnya voucher ni tak leh digunakan utk public holidays....saya cuba usha tgk harga dia kat google, hurm, mahal gak utk entry ke semua park, RM51 utk adult pada weekdays dan RM59 utk weekend....so tiket ni saya simpan dulu, insyallah kalo ada cuti isnin-jumaat saya akan pergi ngan sorang member :)

Surat dari Karangkraf beserta voucher untuk masuk ke Taman Tema Genting....

Prize dari GetPaidTo

salam, setelah agak sebulan tunggu prize yg di request dari program GPT GetPaidTo, akhirnya sampai gak barang tu di rumah saya :

Prize yg ke-3 dari GPT GetPaidTo selamat saya terima :)

Duit dari program GPT lagi?

Seperti biasa cashout dari program GPT ni xda la byk mana, tapi dia byr INSTANT! meh tgk buktinya kat bawah nih....

Cashout dari 4 program GPT berjumlah USD1.03, tukar duit Malaysia =RM3.10, jadi la..duit gak tu kan..hehe


Sesiapa berminat dgn program GPT ni leh lawat laman web ini > GPT MALAYSIA

Hadiah dari Maskulin

Salam all,
arini terkejut gak saya bila saya bukak peti pos di bawah flat, saya terlihat satu bungkusan yg agak besar kat dalam peti pos tu, haha, bayangkan kesukaran posmen tu nak masukkan bungkusan tu dalam mulut peti pos yang kecik tu....

bila saya tgk saya perasan yg bungkusan tu datangnya dari Karangkraf, bila saya rasa ianya seperti t-shirt....so saya bajet t-shirt la, then bila saya bukak baru saya tau yg hadiah tu rupanya sehelai tuala kecil yg ada tulisan "The Karate Kid"...

cantik gak, mana nak dapat item2 sebegini, mana ada jual kat kedai....terima kasih kat Majalah Maskulin sbb bagi saya adiah nih, huhu, next time saya hantar lagi borang contest erk....tungguuuuuu

Hadiah dari majalah Maskulin, contest "The Karate Kid", thanks Maskulin dan Karangkraf!

Payment ke-2 dari ONBUX

yesssa, akhirnya berjaya kuarkan payment ke-2 dari ONBUX,
risau gak dia akan jadi scam lepas dapat payment pertama aritu,
harap2 ONBUX ni akan bertahan la cam Neobux....

Alhamdulillah, payment ke-2 dari PTC Onbux selamat diterima di akaun PayPal saya....

sesiapa nak join ONBUX leh klik banner bawah ni yea.....


Payment ke-5 dari MicroWorkers

Yessza, microWorkers membuktikan ianya membayar lagi....
berikut adalah payment proof dari microWorkers yg ke-5 saya dapat....


Payment ke-5 dari microWorkers...

Ujung minggu di muzium negara

Seminggu lepas saya berpeluang ke muzium negara untuk melawat pameran ular, setibanya kat sana ada plak pertunjukkan ular yg diacarakan olah 3 org brader..lepas abeh pertunjukkan, beli tiker RM3 dan masuk ke ruang pameran....

bergambar kenangan ngan salah satu spesis ular kat situ

besor btol ular sawa ni...skali dia ngap, mau 20 ekor ayam dia telan....

Ular tedung selar time dia relax....

aha, yg ni time dia tgh marah, jgn dekat yea kawan2....

time ni dia dah mati, kasi awet masuk dalam botol....

3 collar pin baru for sale

arini nak letak 3 pin baru yg leh letak kat kolar baju, topi, beg, bekas pensel....
semuanya model jet2 terkini....berminat, email saya di syedzack[at]gmail.com :)

F-14


ini pinnya...

perbandingan saiz

F18



ini pinnya...


perbandingan saiz....

MIG 29


ini pinnya

perbandingan saiznya....

Penebusan Milo Hidup Bola


Salam 1 Malaysia,

Anda semua minum Milo? cam saya dari kecil saya minum milo, haritu Milo ada buat penebusan premium Milo Hidup Bola iaitu, 50 mata utk bola kecil adidas dan 20 mata untuk beg milo, saya sempat tebus satu je bola kecil argentina...

Yeay! dapat pun setelah dalam sebulan menunggu....tapi bola ni belum dipam lagi, kalo dah pam jadi cam gambar kat bawah nih....

ENJOY!! :)

Payment ke-16 dari Neobux

setelah lama memeram fund di Neobux,
arini saya cashout semua....seperti biasa Neobux membayar secara serta-merta...
dan dibawah payment proof dari neobux yg saya cashout arini...

payment ke-16 dari PTC Neobux


Nak balajar camner nak bwat duit dari Neobux? KLIK SINI

Payment ke-4 dari Microworkers

salam, setelah 2 hari menunggu pembayaran dari microworkers, arini saya dapat email dari paypal menunjukkan pihak microworkers telah menghantar sejumlah wang kepada saya, ianya hasil usaha saya selama sebulan bekerja secara freelance di microworkers..tak syak lagi microworkers adalah lubuk freelancer dari seluruh dunia mencari income secara online di internet...lihat bukti penerimaan wang dari paypal saya di bawah ini :

Email dari paypal menunjukkan penerimaan sejumlah wang telah dihantar
oleh microworkers ke dalam akaun paypal saya.


Kepada yg berminat nak jadi freelancer seperti saya boleh kunjungi laman web yg saya telah reka istimewa untuk anda yang masih baru yg mahu menyertai microworkers.. > KLIK SINI <

Kenapa saya suka program GPT?


salam, seperti yg saya katakan di atas, saya suka program GPT iaitu Get-Paid-To, ini kerana program ini adalah percuma a.k.a FREE, selain dapat hadiah/free gift, saya juga dapat sedikit duit poket daripadanya..jumlahnya tidak la banyak, tapi boleh la, sekurang-kurangnya saya dapat gak cash..nak tgk buktinya? saya attachkan gambar di bawah, ayuh sila la tgk :)



Payment di atas saya dapat selepas beberapa minit request di GPT GamingLagoon

Saya request gak beberapa cashout di GPT GreedyClicks dan GetPaidTo, tapi amaunnyer sikit jea..hanya USD0.02 dan USD0.03 sajer..hehe

Untuk sesiapa individu yang berminat dan hendak mencuba program GPT nih, sila la berkunjung ke laman web GPT MALAYSIA bagi mengetahui cara-cara mendaftar dan complete OFFER..terima kasih dan jumpa lagi...

T-Shirt Dari Majalah Libur

Hari ni saya baru balik dari asrama then terpandang satu bungkusan atas meja..raba2 saya rasa cam t-shirt...lepas tu saya buka dan mmg itu t-shirt, dan ianya dari majalah LIBUR..

baru saya teringat yg saya penah anta penyertaan untuk jadi rakan LIBUR pada April/Mei 2010, sekiranya terpilih dalam ruangan tu, sehelai t-shirt akan diberi...maknanya penyertaan saya terpilih untuk menjadi rakan LIBUR... :)

hehe, bertambah koleksi t-shirt saya, Alhamdulillah...

ni gambarnya :

2nd prize from Phonelagoon

Saya request prize ni iaitu Red Laser Pointer dari Phonelagoon pada 16 Ogos 2010 lalu dan selamat tiba di rumah saya pada 30 Ogos 2010..ni buktinya :


Sesiapa yg nak jadi cam saya, dapat hadiah setiap minggu, ley mengetahui cara-caranya di laman web : http://gptmalaysia.blogspot.com/
Enjoy~!

2 minggu yang berbaloi..

Salam,
seperti mana yang anda semua tahu, saya duduk asrama di kl, so segala aktiviti persuratan sya alamatkan di rumah saya di Shah Alam, dan setiap 2 minggu saya akan kembali ke rumah..so seperti biasa semalam(Jumaat - 20 Ogos 2010) saya balik ke rumah saya di Shah Alam..

Setibanya di rumah, saya agak terkejut+gembira bila tgk sejumlah surat/bungkusan/parcel utk saya..antaranya surat/gift dari program GPT, hadiah contest dari Karangkraf dan parcel dari Bonuslink..

Bungkusan dari pihak Bonuslink, saya tebus seterika setelah sekian lama memeram point, saya tebus ngan 3800 mata, dapat la seterika jenama Cornell..

Parcel dari Karangkraf, hasil dari titik peluh saya join contest kat majalah2 dorang..Alhamdulillah..dapat la 2 helai t-shirt..

Surat/gift dari program GPT yang saya join, dah cukup point, maka saya tebus la gift..antara2 gift nya adalah LED keychain, NDS screen protector dan laser pointer..

Ok la, tu jer catatan saya minggu nih..jumpa lagi di post yang seterusnya..salam

Payment ke-3 Microworkers received!

hehe, payment nih aku request isnin 16 ogos 2010 aritu, setelah 4 ari,
baru release arini 19 Ogos 2010..jadi la dapat USD10.04..nak tgk proof of payment? tgk kat bawah nih..


Payment ke-3 dari Microworkers, sila klik gambar untuk besarkan :)



Payment pertama dari OnBux..

Alhamdulillah, setelah sekian lama mengklik ads kat PTC Onbux, akhirnya berbaloi setelah aku berjaya mengeluarkan cashout aku yang pertama..mula-mula aku syak jugak yang Onbux nih scam, mana la tau jadi cam Gagabux dulu..cashout dekat berbulan-bulan x bayar2 lagi..nasib la Onbux nih dia instant cashout, bermakna bila kita request cashout jea, dia tros hantar tanpa ada "hari menunggu" cam standard member Incrasebux..nak tgk proof pembayaran dari Onbux leh usha gambar kat bawah nih..

Email yg diterima daripada PayPal menunjukkan Onbux telah memasukkan duit ke dalam akaun PayPal saya.

Sesiapa yang masih belum mempunyai akaun PTC Onbux, sila daftarkan akaun anda dengan klik banner di bawah, trimas dan jumpa lagi...

Lain-lain artikel yang best!