Pembayaran ke-14 dari microWorkers

Withdraw dari microWorkers akhirnya diterima setelah 6 hari menunggu. Agak lama..mungkin kerana melalui Alertpay dan bukan Paypal. Entah mengapa microWorkers sudah tidak menggunakan Paypal sebagai medium pembayaran pekerja. Paypal lebih mesra pelanggan :)

Pembayaran ke-14 dari microWorkers. Membuktikan mereka masih lagi sebuah laman web yang memberi manfaat kepada pencari duit dari internet untuk memperolehi sedikit income.

Hadiah diterima :)

Setelah menunggu agak lama, 2 lagi 'present' selamat sampai ke rumah saya :) Satu darinya adalah dari syarikat Gentle Supreme iaitu syarikat yang buat sabun basuh baju tu, Daia..kan aritu syarikat ni ada wat promosi..saper2 dapat 2 bar kod Daia, dia akan bagi voucher makan KFC sebanyak RM5..saya tebus 3 voucher..yeay! makan KFC freeeeee...

Voucher makan KFC selamat diterima :) Thanks

'Present' saya yang ke-2 lak adalah hadiah dari Karangkraf. Cenderahati dari filem 'World Invasion : Battle of Los Angeles. Hadiah tu merupakan lampu suluh LED kecik dan ada 6 mata skru kecik didalamnya..nice gift

Thanks to Karangkraf (Majalah KLIK!)

Cara Mudah Buat duit sekurang2nya $100/sebulan melalui fiverr.com


Mungkin ramai yang pernah dan sudah mendengar mengenai Fiverr, tetapi bagi yang belum maka ini adalah peluang anda untuk buat duit.

Fiverr tempat untuk berniaga apa sahaja dengan serendah $5 (USD).
Alamatnya www.fiverr.com

Anda hanya perlu daftar dan jual sesuatu pada USD5 (Apa sahaja)

Contohnya:
1. Kiriman poskad dari Malaysia
2. Jual Facebook account
3. Ajar Programming
4. Testimonial untuk product
5. Terjemahan
6. Dan macam-macam

Langkah #1
Buka website www.fiverr.com dan register.
Hanya perlu klik button 'SIGN IN' atau Connect Facebook spt dibawah.

Langkah #2

Anda akan diminta untuk verify account melalui email.

Langkah #3
Mulakan tawar perkhidmatan anda, tetapi...
Research apa kehendak/atau kemahuan customer paling tinggi dahulu.
Lihat gambar di bawah:

- Yang color HIJAU itu adalah permintaan customer worldwide
- Lihat atas sekali "make me a Twitter page for construction biz"
- Maknanya customer ini menawarkan $5 (USD) kepada sesiapa yang tolong dia buka Twitter
- Susah ke nak buka Twitter??

Lagi Sample:
- Lihat warna HIJAU di tengah-tengah
- Ada customer taip 'Give me style Advice'
- Maknanya dia ni tak reti nak bergaya dan dia minta nasihat
- Susah ke nak bagi nasihat (kalau anda pandai bergaya?)

* Kesimpulannya, ada benda yang anda tahu dan mereka tak tahu/malas nak buat, dan begitu juga sebaliknya. Jadi mereka menawarkan $5 (USD) kepada mereka yang sudi membantu

Langkah #4
Kenal pasti apa demand atau permintaan yang paling tinggi berdasarkan research anda tadi.
Mulakan strategy untuk senaraikan beberapa service yang anda rasakan bagus (pastikan kreatif)

Langkah #5
Klik pada 'Seller' di atas sekali dan Create GIG.
GIG adalah perkhidmatan yang anda akan tawarkan.
1 GIG bersamaan dengan $5 (USD)

Langkah #6
Isi segala info yang diminta dan klik 'Save'

DONE! GIG anda akan diproses dalam masa 24 jam untuk approval.

Andaikata ada yang berminat dengan perkhidmatan anda, mereka akan klik Order Now dan anda akan mendapat msg dari client.

Anda akan mendapat bayaran melalui Paypal selepas 15 hari raikh completed GIG. Dan dari Paypal anda boleh transferkan ke mana2 akaun tempatan anda.

Dan jangan lupa promosikan GIG anda di facebook mahupun kaedah lain jika perlu.

Setkan target untuk mendapat at least 20 customer dalam sebulan.
Cipta atau create GIG yang pelbagai dan kreatif.
Maka tidak mustahil anda dapat $100/mth.

Semoga Berjaya!

Thanks to : carigold forum

Apa kata bangsa Cina..

Bukan nak racist, saja menyedarkan bangsaku agar jangan terus Me.. LAYU. Jangan teruss TANAH Dipijak Milik Orang..



Apa kata bangsa Cina..

•KAMI datang dalam kemiskinan, anda sudah ada berada di sini semenjak nenek moyang anda.

•KAMI duduk dibawah terik matahari berniaga, semasa anda meminta bahagian anda dari cukai.

•KAMI mengira saving dan expense keluarga kami, semasa anda mengira apa yg boleh anda belanjakan dgn wang anda.

•KAMI berusaha mencari apa yg boleh kami jadikan wang, ketika anda sedang berusaha mencari apa yg boleh dijadikan barang.


•KAMI rela makan nasi 1 kali sehari demi masa depan, semasa anda menuntut makan 3 kali sehari.

••….50 TAHUN BERLALU….••

(*) KAMI menikmati apa yg telah kami perjuangkan, semasa anda berkata “Cina tak guna, kawal ekonomi negara
kami!”

(*) KAMI melancong ke luar negara setiap tahun,semasa anda kecoh akan kenaikan harga barang.

(*) KAMI bersyukur atas hasil kerja keras kami semasa anda sedang mengutuk negeri ini.

(*) KAMI bercerita tentang bagaimana indahnya hidup ini,ketika anda bercerita tentang pahitnya hidup sekarang ini.

(*) KAMI berfikir makan apa esok, ketika anda berfikir apakah esok dapat makan.

(*) MASA kami menikmati puncak kejayaan, anda menyalahkan kami atas kemiskinan keluarga anda.

(*) KAMI tahu kami hanya pendatang, tapi kami tahu bagaimana membuat kami menjadi lebih bererti di mata bangsa2 lain.

(*) KAMI tahu kami hanya penumpang, tapi kami tahu bagaimana kami berjuang dlm sukarnya hidup menumpang.

(*) KAMI berusaha, wang bukan jatuh dari langit. Kini anda yang meratap mengapa negeri ini penuh dgn kami yg berada diatas…

(*) KAMI bukan sombong, kami bukan membenci anda, tapi kami ingin hidup seperti apa yg nenek moyang kami ajarkan…..

“JANGAN MEMINTA, TAPI BERUSAHA”!!!!

Thanks to : http://www.isuhangat.net

'LIKE' diperlukan!

Salam all,


Bwat pengetahuan korang, saya ngah join satu contest, dimana pemenangnya akan ditentukan dengan bilangan 'LIKE' yang paling banyak..So, jika anda anda akaun Facebook tu, hope leh tolong saya like gambar ini : http://on.fb.me/vInWrn ..Terima kasih bebanyak kepada yang sudi like, dan jika anda nak saya tolong LIKE page, photo or post anda, sila comment link anda di bawah ni yea..thanks..

'LIKE' gambar seperti di bawah ni yea :


Linknya di sini, KLIK SINI ->>> http://on.fb.me/vInWrn

Sila Login ke akaun Facebook anda terlebih dahulu sebelum 'LIKE' yea..terima kasih banyak-banyak :)

Exam Over!


Huhu, just nak berkongsi kegembiraan disini, exam saya baru je tamat! Yeah..lega rasanya..sejak praktikal banyak btol kena bwat..sejak naik dari cuti raya aritu, bermula dengan buku amali, buku log, esaimen dan akhir sekali exam..jenuh sebenarnya hidup sebagai student..

Sebab fokus kat exam, saya abaikan sket aktiviti di alam maya nih..Huhu, blog ni pun dah berzaman x update..Mula2 lepas lepas exam aritu, surf forum WangCyber dan terbaca contest yang dianjur oleh bro Amirul Mukmin, nampak cam best, so saya pun join la, masa terluang pun banyak skarang nih..

Sesapa yang berminat nak join leh baca dulu maklumat di SINI , sesapa yang ada FB tu yang bermurah ati nak support saya leh LIKE pic yang saya hantar di SINI , pastikan login ke akaun FB anda terlebih dahulu yea..thanks banyak-banyak :)

Lain-lain artikel yang best!