Kg Baru Syurga makanan

Salam all,

utk pengetahuan semua, asrama aku ni terletak besebelahan kg baru..
fuhh..citer plak tentang kg baru, sini malam mmg best, time2 tgh perut lapor, sini gerai/warung/restoran mmg besepah..cakap je nak makan apa semua ada...

ok, biler dtg kg baru nih, korang mesti merasa steak kat salah satu restoran nih..mmg sedap dan harga berpatutan..aku dah makan byk kali..cukup puas hati, decoratation restoran pun lawa..kalo korang dtg Kg Baru nih, singgah la mkn steak kat HR STEAK HOUSE..mmg berbaloi kunjungan korang tu..

Lokasi restoran ni sebaris dgn pintu masuk masjid Kg. Baru, kalo tanya org pun, mesti dorang kenal la...



















Antara menu kat HR Steak House..sluurrrpppppp~


















Antara menu yang boleh anda pesan (klik gambar untuk besarkan)


Alamat HR Steak House :

No 56, Jalan Raja Alang,
Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur.

Business Hour :
Isnin hingga Sabtu - 5 ptg hingga 2 pagi
Ahad - 5 ptg hingga 3 pagi

Selain HR steak house, ada gak restoran lain yg menyediakan menu steak kat kg baru nih, antara yg aku tau ; stable steak house, the ship dan beberapa restoran kecil, tapi aku dah survey semua harga dorang jauh lebeh mahal dari harga di HR Steak House..so, tepuk dada tanya selera...ayuh jamu selera~

Tips Untuk Berkenalan Rapat Dengan Seseorang

be cool guys bila berdepan dgn seseorang yg anda minat


Jangan Terburu-buru

Kebanyakan yang saya jumpa, ramai yang terburu-buru bila dia dah syok pada seseorang perempuan. Kalau boleh, masa tu la dia nak no phone, masa tu la dia nak mesej-mesej, masa tu la dia nak tanya macam-macam.Rileks. Bertenang. Jangan kelam-kabut. Kita mesti cool. Kalau nak mintak no phone pun ada cara dia. Jangan main terjah terus. Perkenalkan diri dulu dan bagitau niat kita nak berkenalan. Kalau dia sombong atau tak nak layan tu, maksudnya, dia sudah berpunya atau dia ada masalah lain yang dia tidak dapat nak terima kita.

Be Gentleman
Yup! Be gentleman. Tunjukkan siapa diri kita. Kita lelaki, dan dia perempuan. Sudah pasti kita lagi kuat dari mereka. Sekiranya kita tengok dia perlukan bantuan, berikanlah pertolongan. Offerkan diri kita untuk tolong dia. Takkan nak tunggu si dia yang panggil kot. Tu ngada-ngada namanya.
Usik-usik la sikit
Kadang-kadang kita perlu menggatai sikit. Puji la pasal tudung baru dia ke, kasut baru dia ke, make-up dia ke. Puji je apa-apa yang patut. Saja nak mengusik dia. Biar dia tersenyum malu gitu. Kalau takde idea nak usik dia, cuba ceritakan something yang kelakar atau kisah kehidupan awak. Mesti dia tertarik untuk ambil tahu. Lagi-lagi kalau tambah adegan yang suspen siap ada 'to be continued' macam tu. Confirm dia akan tertanya-tanya dan suruh kita cerita lagi.



Mulut kena manis
Kebanyakan lelaki kantoi dekat sini. Mereka tak tahu nak cerita pasal apa bila bertemu dengan perempuan. Bila terserempak je, mula la lidah kelu, otak jammed. Semuanya tak jalan. Dekat sini kita kena pandai mencari idea untuk mulakan perbualan. Takkan nak dua-dua senyap membisu je. Dia pun akan berasa bosan nanti. Jadi, kita kena kreatif dalam berbicara. Lihat sekeliling dan ceritakan apa yang berlaku pada ketika itu.
Kalau masa tu korang dekat taman permainan, cakap la, Eh, pandainya kontraktor ni buat buaian kan? Siap kaler biru lagi. Mesti masa kecik-kecik dia suka main buaian kan? Awak masa kecik-kecik suka main buaian tak? Walaupun ianya tidak seberapa menarik, tetapi atleast dari situ kita akan mewujudkan daya untuk berbual.

Biar dia rindu
Ha..!!ni tips yang menarik. Biar dia rindu pada kita. Bagaimana nak buat tu? Semasa korang asyik berSMS, cuba ambil satu masa atau satu hari tu, korang tak SMS dia langsung. Cuba lihat reaksi dia. Adakah si dia akan SMS korang atau dia pun senyap je. Kalau dia SMS, maksudnya, bagus la tu. Mesti dia tengah sunyi dan rindu pada korang. Tetapi kalau dia pun tak SMS, bahaya gak la. Maksudnya, kita hanyalah seorang insan yang biasa di hati dia lagi. Kena banyakkan usaha lagi.

Tak da kredit?? ada internet? nak sms free?

aha, maybe ada di antara korang skarang nih kredit ngah kong,
nak topup gaji lom masuk lagi..awek ngah sms, nak balas kredit xda..
adoi..jgn sedih ati..anda ada internet?

kalo ada saya akan tunjukkan sedikit info kepada sesiapa yg nak sms percuma menerusi laman web..langkah pertama korang bukak website nih : http://for-ever.us/


laman web http://for-ever.us/ yg menyediakan sms percuma


kat bwh skali tu, bleh isikan no fon yg hendak dihantar sms tu, contohnya no fon 0177765646, korang kena masukkan 60177765646, baru leh..sebab no 6 depan tu mewakili kod antarabangsa utk Malaysia..try test kat no korang dulu..kenkadang service ni xbleh, maybe server down...

per2 pun slamat mencuba...

Hujung minggu yg sibuk..

Hujung minggu di asrama mmg bz,
nak basuh kain lagi, nak bancuh milo lagi..adoi..
13 march lalu aku bekesempatan melawat Perpustakaan Negara Malaysia setalah dekat setahun duk asrama nih..national library pun xpenah lawat..
14 march ke taman rama-rama, planetarium dan muzium polis...


bergambar kenangan di taman rama-rama


selain rama-rama, serangga lain turut dipamerkan

bergambar kenangan bersama seorang rakan di muzium polis

Pengiklanan free...

sesapa yg nak tau, aku xpenah byr 1 sen pun utk pengiklanan..
aku pakai forum jea..kalo kita rajin, mmg efektif cara nih..
aku gunakan ruangan signature pada bawah setiap post yg aku bwat sebagai tempat utk beriklan..lihat gambar dibawah

ni salah satu post aku kat forum carigold, nampak tak ruangan signature aku?..ada link utk ke blog ni, link ke page lelong aku, dan neobux...ni la salah satu cara aku beriklan tanpa dikenakan sebarang bayaran..hehe

selain tu aku aktif di forum wangcyber dan malaysianbikers..forum2 ni la aku visit tiap2 ari utk post msg..bajet aku 10 post tiap2 ari utk forum2 di atas, utk upkan iklan kat signature aku salah satu sebabnya..

Setiap hari adalah hari kerja...

salam all,

bagi aku x kira cuti pertengahan sem ke, cuti deepavali ker, aku suka bwat something..

so, tiap2 ari aku akan on internet dan post msg kat forum, bidding item kat lelong.com.my, main fesbuk sat, update blog ni dan blog berita harian online, click advertisement PTC dan GPT ..

salah satu sebab ngaper aku ari2 klik adverd program GPT, sbb dpt prize~!!, atas ni salah satu prize yg aku dpt dari GPT Dragondough, dia anta pkai pos..menda tu card reader..

lpas abeh dunia internet nih, aku cari keja lain lak..cuci akuarium ke, basuh moto, defragment laptop, join contest kat majalah maskulin, KLIK dan Gempak..ada jer keja aku tiap2 ari..jarang dah aku dpt tgk movie depan pc berjam-jam, shopping ke..kat otak aku kata ada je keja yg lom setel lagi...

Utk pengetahuan semua, aku masih study lagi di KTMP, amek balik diploma pasal dpt SPA aritu, aku amek kos diploma teknologi makmal perubatan, abeh jun 2012..tapi ok la tiap2 bulan elaun RM600+..kira pendapatan tetap tiap2 bulan dah ada, cuma kena rajin cari side income jea..


kehidupan di KTMP..agak penat sbb waktu study 8pg - 5 ptg tiap isnin hingga jumaat..tapi it's fun sbb pembelajarannya x berat sgt..

skarang ni aku sem 2, ngah abeh kan cuti pertengahan semester..22 march ni ujian formatif lak, wish me luck..salam all

icT Klang


semalam sempat gak aku pi ICT Klang..
nama je tmpt tu kat klang, tapi sbnarnya sebelah seksyen 7 shah alam jea...
malam2 best tempat tu cos ada lampu2 yg cantik...

salah satu pokok bercahaya yg ada kat iCT klang..byk lagi..semua cunz2...awek2 pun byk yg cunz2, hehe

hehe, lawa oooo..saper area2 shah alam, klang, kl nak pegi dtg lew..ramai gak org..

Payment ke-14 dari Neobux..


setelah lama menunggu, dpt payment ke-14 dari PTC Neobux..
thanks neobux..sapa yg x join lagi leh usha SINI

Lain-lain artikel yang best!