Jenis-jenis Harimau Belang

Harimau belang ni sebenarnya ada beberapa jenis dan spesis. Bukan harimau belang tu semua sama, cuba tengok gambar di bawah ni..klik gambar untuk besarkan.


Kenapa Wanita Tak Layan Lelaki?




Pernah tak korang nak tackle perempuan ni tapi dia tak layan. Dia tak pandang langsung korang. Reaksi korang tentulah, "Eh sombong, bukan lawa mana pun." Haa izinkan Dr.Cinta bagi pencerahan terlebih dahulu kat korang.

Tak semestinya perempuan tu reject korang, dia tu sombong, tapi ada sebab lain kenapa perempuan tak layan korang. Contohnya...

1. Kurang keyakinan diri 

 
Bukan korang, tapi si gadis tu sendiri. Dia mungkin insecure sebab rasa diri tak cantik atau tak menarik. Jadi bila lelaki cuba nak usha, dia rasa korang hanya menyakat je dan tak serius pun nak kat dia. 

 

2. Ayat mengalahkan Mat Romeo 

 
Nak ayat seseorang kau suka memang tak salah tapi dia jadi salah bila kau ayat melebih-lebih bro. Pada pemikiran si gadis mungkin korang ni scaryyy. Contoh ayat yang over: "hai awak..awak comel sangat..awak buat saya termimpi-mimpi..nak wassap awak please3..saya single dan saya teringin sangat nak kapel ngan awak.." Selamat jalan la kalau macam ni. 

 

3. Pengalaman lalu 

 
Ini normal la. Korang pun kalau dah lepas break dengan seseorang, mesti susah nak terima orang baru. Betul tak? Same goes to the ladies. Perempuan ni pun ambil masa lama untuk move on. 

 

4. Tak cukup syarat

 
Memilih! Korang mungkin tak menepati kriteria jejaka idaman si gadis. Mungkin korang terlalu hensem walhal si gadis hanya nak lelaki sederhana je. Yela perempuan ni takut kalau teman lelaki terlalu hensem, akan jadi rebutan awek-awek cun di luar sana. Atau pun kau ni hitam manis padahal si gadis nak yang qu puteh qu puteh. Contoh... 

 

5. Setia 

 
Si gadis tak pandang korang sebab dia setia pada yang satu. Dia dah berpunya! Alahai melepas la korang.

Dr.Cinta tak nak lepas ni korang cepat sangat cakap perempuan tu sombong. Spesies sombong memang ada, tu Dr.Cinta tak nafikan tapi bukanlah semua. Alright? Bunga pun bukannya sekuntum. Tak dapat yang ini, esok korang cuba menang hati gadis lain pulak. Life must go on!


Sumber : Fesbuk

Mee Hailam Parit

Pernahkah anda rasa mee hailam Parit, Perak?

pergh, bagi saya mee hailam tersedap pernah saya rasa. Dari rasa kuah dia, ada kacang2 sikit pastu mee dia buat sendiri plak tu. Kalau berkesempatan ke Parit di daerah Perak Tengah, jangan lupa try mee hailam nih. Lokasi kedai dia kat medan selera pekan Parit, Perak.

Nah blanja sikit gambar..


Buah Ajaib

Buah betik tapi macam buah pisang..sekali imbas sebijik buah pisang..

Lain-lain artikel yang best!