Happy Holiday~!!!

Semalam bermula la cuti semester..haha, best2..tapi minggu depan dah kena practical seminggu...then kena balik kg sepupu kawen..cuti pun byk program nak kena sertai..by the way nak kongsi kegembiraan sikit ngan korang semua..

Semalam selepas aku balik dari asrama ke rumah, aku nampak 2 item berbalut kat atas meja aku..1) payung maxis broadband 2) USB Bluetooth Dongle..aku dapat item2 ni semua dari internet..haha, exactly senang sebenarnya nak dpt menda2 free kat internet kalo kita tau 'cara' atau 'lobang'..


Payung ni aku dapat lepas update profile maxis broadband aku, 1st gift dapat lepas 2 thn subscribe maxis broadband..huhu

Yang ni plak, dapat dari GPT Program GetpaidTo.com..Gift 2nd request dari Getpaidto.com..huhu, aku tgk kat lelong.com.my harganya dalam RM20, tapi aku dapat free jea... :)

Genting Highland telah aku takluki

Argghhh..semasa aku tulis post nih, aku baru xsampai 4 jam balik dari Genting Highland..fuhh, penat rasanya..bukan apa, penat menunggu giliran nak naik roller-coaster, boat, buaian pusing-pusing tu..bayangkan kena tunggu sejam hanya utk naik skyway..pergh, btol2 menguji kesabaran..
tu belum pegi hari ahad lg, baru pegi hari sabtu..adoyai..

Cuaca di Genting Highland tadi amat mendinginkan dengan tiupan angin yang sepoi2 bahasa dan kadang kala kencang membawa angin banjaran Titiwangsa bersama..fuh, dingin btol, tapi sayang xda kabus...harini puas rasanya meneroka seluruh taman tema outdoor di Genting Highland..walaupun dapat naik sekali pusingan utk setiap permainan, tapi puas rasanya..


Tengah tunggu giliran utk roller-coaster, time ni dalam kul 3.45 ptg, time roller coaster buka kul 4.00 ptg, jenuh nak tunggu, blakang kami dekat 30 orang dah beratur, bayangkan betapa seksanya nak main permainan di Genting Highland time ujung minggu...lenguh kaki dibuatnya

Kami ber-9 bertolak dari Terminal Putra(Gombak) dgn pakej "Go Genting" dgn byran RM41 seorang setelah kami hampa di stesen KL Sentral yg pakej ke Genting Highland sudah "full house", yg ada pukul 3.30 ptg je..so saya try usha di internet dan dpt no fon kaunter tiket "Go Genting" di Terminal Putra" di Gombak..setelah konfirm ada tiket kul 11.45 pagi, kami ber-9 bertolak dari kolej KTMP ke terminal putra menaiki LRT dari stesen Kg. Baru..

Kami bertolak balik dari Genting Highland pukul 9 malam dan selamat tiba di asrama kolej pada pukul 10.16 malam..huhu, nasib baik guard asrama cool jer..kalo x dah lama kami ber-9 kena hambat...


Bergambar kenangan sebelum balik..

35 Tips Utk Jana Pendapatan Internet Melalui Facebook



Di sini saya nak kongsikan free ebook utk jana pendapatan di Facebook, thanks to bro muhaimin yg sudi berkongsikan ilmu yg berguna ni bwat sesapa yg berminat bwat duit dari facebuk ni..

35 Tip Ini dibahagikan kepada 3 bahagian:
21 Tip Pemasaran Facebook Untuk Usahawan
7 Cara Promosi Di Facebook
7 Cara Mudah Membuat Rakan Facebook Suka Dan Selesa Dengan Kita


DOWNLOAD SINI


Microworkers - Buat tugas dan peroleh upah

salam, laman web ni menyediakan beberapa task @ tugas mudah utk user internet selesaikan, dan peroleh upah..para pekerja di rumah yg rajin leh dapat upah serendah USD0.10 sehingga USD+10 bergantung kepada kesukaran utk menyelesaikan sesuatu kerja/task yg disediakan oleh pemberi tugasan/employer tu..


Laman web Microworkers.com

Aku baru je join menda nih dan baru setelkan 4 task yg berjumlah USD0.10 bg setiap task, baru dapat USD0.40 :), kalo nak cashout kena ada USD9, so berjinggut la nak menunggu nya..kepada yg nak try, leh click banner dibawah :


Good luck menjana duit di internet~
salam ukhwah..

Lain-lain artikel yang best!