Mee kari terlazat

Sape minat makan mee kari? hurm..

aku antara salah seorang peminat mee kari..sepanjang aku idop nih, mee kari terlazat aku penah try adalah di Medan selera Jalan Raja Muda di sebelah Hospital Kuala Lumpur..

Kedai makan dia terletak bersebelahan dengan kedai makan Nur Muhammad. Kedai dia buka dari pagi sampai kul 2 ptg jea..so sape nak try mee kari sedap, kena pi time tu la..

nyum2 :)

Mee Kari medan selera Jalan Raja Muda..kuah dia sedapppppppp

Hadiah daripada Karangkraf : T-shirt 22 Jump Street

Hadiah daripada majalah KLIK, t-shirt daripada filem 22 Jump Street :)




Hadiah dari Karangkraf : How to Train Your Dragon 2

Hadiah daripada majalah KLIK, peraduan How To Train Your Dragon 2..






Hadiah daripada majalah KREKO : T-shirt JIN

Baru dapat hadiah daripada majalah KREKO..peraduan dalam majalah tu..Alhamdulillah bertambah lagi koleksi t-shirt den :)


Payment ke-3 dari Clixsense

Ini merupakan payment ke-3 dari Clixsense..ianya mengambil masa dalam 3 hari dari tarikh payment direquest..clixsense merupakan antara program 'pay to click' yang masih membayar dan dipercayai selain neobux sehingga ke hari ini..

http://csl.ink/bgu


NAK JOIN CLIXSENSE? KLIK SINI

Rumah Terbalik di Sabah

Salah satu tempat yang wajib di kunjungi di Sabah adalah rumah terbalik..lokasi rumah ni kat area Kota Kinabalu..jalan dia menuju ke Kundasang, rumah di sebelah kiri..nak masuk x silap RM10 ke RM12, dah lupa..


Kalo nak masuk adalah di sarankan anda datang awal..kalo datang dalam pukul 11 @ 12 tengahari time weekend, memang beratur panjang la kalo nak masuk..sebab dia akan lepaskan dalam 15-20 orang dalam satu sesi..setiap sesi dalam 10-20 minit je dalam tu..kat dalam tu semua terbalik, tapi sorry guys, xleh tangkap gambar dalam tu..sebab rumah terbalik ni bukan hak kerajaan Sabah, ianya milik persendirian..


Lepas kita selesai tgk2 dalam rumah terbalik tu, ada kafe kat luar..leh la kita minum2 ke, makan2 ke sebelum keluar dari area rumah terbalik nih..

Makan nasi ayam penyet, harga dalam RM10.90..bleh tahan la, rasa cili dia agak rare..masam2 pedas..

Bergambar kenangan sebelum ke destinasi seterusnya..

Pasar Phillipine di Kota Kinabalu, Sabah

Kalau berkunjung ke Kota Kinabalu, Sabah,,pasar phillipine adalah salah satu tempat yang wajib untuk dikunjungi..ada macam2 barang jual kat sini..contohnya mutiara, barang perhiasan, baju t-shirt, ikan masin, jajan dan bermacam-macam lagi..sebelum bertolak balik jangan lupa singgah sebentar di sini yea..

Kundasang, Sabah..memang owsome!

Cuti hari merdeka hari tu sempat berkunjung ke Sabah, negeri di bawah bayu..destinasi yang sempat ditujui adalah Desa Cattle Dairy Farm di Kundasang, Sabah..tips pergi tempat kita tak pernah pergi adalah bawak orang yang tau @ yang pernah pergi kat tempat tu..ni untuk mengelakkan sesat..




Pemandangan kat sini, pergh..memang x dapat la kat semenanjung..dekat sini leh nampak puncak Gunung Kinabalu tu..memang cantek..Jika anda berpeluang ke Sabah..Kundasang adalah destinasi yang wajib pergi..




Kat Kundasang ni juga ada tempat orang bela lembu cam kat New Zealand tu..badan lembu tu bertompok-tompok, bukan yang cam lembu warna coklat tu..ada jugak kedai jual susu dan dadih yang dibuat daripada susu2 lembu kat sini la..sambil jalan2 tu leh minum susu, badan anda akan bertambah sihat dan remaja..hehe

Simple breakfast

Kenkadang simple breakfast di pagi hari mampu membuatkan kita ceria sepanjang hari :)




Payment ke-23 daripada microWorkers

Payment ke-23 daripada microWorkers berjumlah USD19..


(klik gambar untuk besarkan)

Peraduan Dashing Majalah MASKULIN

Alhamdulillah setelah bersusah payah join peraduan, akhirnya dapat gak habuan..terima kasih KARANGKRAF!



Juara Hidup Bola Milo Jersi England dan Patung Ronaldo

Kali ni promosi MILO bukan nya berunsurkan peraduan, ianya merupakan penebusan..sape yang ada kod bar pek MILO akan dapat lebih merchandise dari MILO iaitu patung pemain bola dan jersi.


Hadiah Majalah KLIK : Need For Speed Merchandise

Hadiah daripada majalah KLIK iaitu barangan daripada filem Need for Speed.


Menara Kuala Lumpur

Gambar menara Kuala Lumpur dari bawah..
memang indah, tinggiiiii...


Rumah Beruang

Budak ini telah menjumpai tempat tinggal beruang di tengah hutan......nak tahu bagai mana rupa bentuk tempat tinggal beruang ini...jom tengok sepenuhnya...



Gigi dalam hidung



Riyadh: Seorang lelaki Arab Saudi yang sering mengalami hidung berdarah akhirnya mendapat jawapan mengejutkan mengenai punca masalahnya itu apabila doktor menemui gigi yang tumbuh di dalam hidungnya.

Lelaki berusia 22 tahun yang tidak tahan mengalami masalah hidung berdarah sekurang-kurangnya sekali setiap bulan sejak tiga tahun lalu terkejut apabila dimaklumkan gigi sebesar satu sentimeter ditemui di dalam lubang hidungnya yang disahkan doktor gigi adalah gigi tambahan.

Gigi itu mengakibatkan pendarahan setiap kali lelaki terbabit menggosok hidungnya.

Masalah hidung berdarah selesai selepas gigi itu dikeluarkan dalam satu pembedahan kecil.

Pakar patologi pergigian Dr John Hellstein berkata kes itu amat ganjil disebabkan lokasi ‘dipilih’ gigi berkenaan. - Agensi

Cicak dalam sos


MAWAR menunjukkan cicak (bulatan atas) dan lipas (bulatan bawah) di dalam plastik selepas mendakwa menjumpai bangkai serangga dan reptilia itu di dalam botol sos cili di Seremban semalam.


SEREMBAN - Seorang ibu dari Taman Jasmin Indah, Senawang dekat sini terkejut apabila sos cili jenama terkenal yang dibelinya baru-baru ini di sebuah kedai runcit di sini rupa-rupanya bercampur bangkai cicak dan lipas.

Bangkai cicak dan lipas dalam sos cili yang mempunyai tanda sijil halal itu disedarinya ketika ingin memasak ayam paprik sekitar pukul 6.30 petang Selasa lalu.

Mawar Malinda Zakaria, 33, mendakwa bangkai cicak sepanjang dua sentimeter dan lipas itu keluar selepas menuang sos itu ke dalam sebuah bekas.

"Saya terkejut apabila mendapati ada cicak dan lipas berbau busuk keluar dari botol sos," dakwanya lagi ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

sumber: kosmo.com.my
pergh, kalo termakan tu.. pe la rasanya kan??

Payment ke-22 daripada microWorkers

Payment ke-22 daripada microWorkers, terima kasih daun keladi.. :)

Bagaimana mengenali 'perfume' yang original?




Berikut antara 'Tips' atau tanda mengenali perfume berjenama terkenal yang asli:

Kotak
Semua minyak wangi (perfume) yang asli mesti mempunyai kotak yang menyatakan tempat minyak wangi dihasilkan dan kandungan minyak wangi tersebut. Semak semua ejaan, tempat pengeluaran (made in) dan maklumat pada kotak dengan laman web rasmi pengeluar.


Batch Number
Periksa 'batch number' pada kedua-dua botol dan kotak. Ia mesti sepadan. 'Batch number' biasa akan dicetak mengunakan cetakan laser atau pun 'embossing stamp' pada kotak. Ia tidak sama dengan cetakan lain pada kotak minyak wangi tersebut. Pada bahagian botol, pengeluar akan melekatkan nombor yang sama menggunakan pelekat yg dicetak khas. Sesetengah pengeluar akan melakukan cetakan laser pada botol.

Balutan Kotak
98% pengeluar minyak wangi membalut kotak mereka menggunakan plastik cellophane. Periksa cara balutan. Balutan mestilah kemas dan kesan gam pada balutan adalah minima atau hampir tak kelihatan.

Bau
Jangka hayat minyak wangi bergantung pada kesesuaian reaksi badan pengguna. Boleh bertahan sekurang-kurangnya 2 jam, bergantung pada keadaan cuaca, suhu dan keserasian pengguna ianya boleh bertahan sehigga 7-8 jam. Ia mempunyai tiga tahap iaitu 'top notes', 'middle notes' dan 'base notes'. Bau minyak wangi adalah belainan pada permulaan semburan dan apabila ia mula bertindak balas dengan kulit pengguna. Biasanya perbezaan boleh dikesan selepas 2 minit.

Kualiti Botol

Pengeluar terkenal minyak wangi akan menjaga kualiti produk mereka. Botol mestilah dari kaca yang berkualiti. Pembuatan botol adalah sempuna tanpa kesan pudar atau kecacatan yg nyata dengan penutup botol yg tidak longgar walau dibuka berkali-kali. Sesetengah pengeluar menggunakan 'magnetic cap' untuk produk mereka.

Tester Perfume
Mempunya ciri perfume seperti di atas.
- Didatangkan dalam kotak tester. Biasanya berwarna putih atau coklat.
- Tidak dibalut dengan plastik cellophane.
- Mempunyai cetakan atau pelekat TESTER dan NOT FOR SALE pada botol dan kotak.

Original Reject Perfume

INI ADALAH BARANG TIRUAN. Pengeluar minyak wangi tidak pernah mengeluarkan produk mereka yang mempunyai kecacatan untuk menjaga reputasi mereka. Produk yg tidak menepati piawaian akan dimusnahkan atau dibuat semula. Jika diperhatikan, produk ORIGINAL REJECT ini hanya boleh didapati di Malaysia, Indonesia atau Thailand sahaja. Adakah hanya produk berjenama terkenal sahaja mempunyai reject? Mengapa produk kurang terkenal seperti Das****, Br**, Encha*** dan sebagainya tidak mempunyai reject?
Cuba-cubalah fikirkan.

Bahaya Barangan Tiruan
Memakai barangan tiruan boleh mendatangkan bahaya kepada kesihatan. Ini adalah kerana bahan-bahan yang digunakan tidak dijamin selamat. Ia mungkin mendatangkan masalah kesihatan jika digunakan. Semua minyak wangi yang tulen telah mendapat pengitirafan bahawa ianya selamat untuk digunakan.

Sumber : Dewata Wangian

David Copperfield ke Malaysia?



Ahli silap mata yang paling terkenal pada 1980-an, David Copperfield telah hadir ke Kuala Lumpur pada 20 Jun 1988 untuk membuat beberapa persembahan. Sebelum itu rakyat Malaysia sudah sering disajikan dengan persembahan ilusi beliau yang begitu menakjubkan melalui beberapa rancangan TV. Persembahan David Copperfield yang paling menjadi topik perbualan ialah apabila beliau berjaya membuat ilusi yang meyakinkan dengan berjalan merentasi Tembok Besar China pada 1986.

Kebanyakan orang pada 1980-an (malah sekarang pun!) yang mempercayai perkara mistik dan khurafat sering mengaitkan persembahan David Copperfield dengan penggunaan ilmu sihir dan bantuan makhluk halus, kerana kepada golongan sebegitu persembahan ilusi yang pelik tidak mampu untuk dijelaskan secara logik akal akibat daripada pemikiran mereka yang cetek. Walau bagaimanapun, ketika di Kuala Lumpur David Copperfield cuma membuat persembahan silap mata yang biasa sahaja dan tiada ilusi luar biasa yang menjadi ingatan.

sumber: http://arkibnegara.blogspot.com/

Iklan Sos Cili Maggi

Iklan sos cili maggi zaman dahulu kala..


Iklan Pen Pilot 1992

Iklan pen Pilot tahun 1992..kreatif :)

Peraduan Gila-Gila Bahasa

Peraduan Gila-Gila Bahasa daripada Majalah Gila-Gila..hadiah utama dia Walkman Sony tu..dulu2 mau rm200-rm300 sebuah..tapi dulu Majalah Gila-Gila memang top, tengok je la hadiah pe dorang bagi, banyak tu..kalo aku ada la zaman tu, mesti dah masuk peraduan nih..dapat keychain pun jadi lah..

Bedford Harimau daripada General Motors Malaysia 1974






Poster filem Indera Bangsawan 1961

Poster filem Indera Bangsawan tahun 1961, rasanya aku xpernah tgk filem ni di tayangkan kat tv, memang rare la..nak cari vcd dia lagi la payah, rasanya memang x wujud kot..camner agaknya nak tgk erk?

Iklan MILO 1954

Minum milo anda jadi sihat dan kuat..

Lain-lain artikel yang best!