Barang-barang Dalam Makmal


Bahan-bahan dibawah digunakan untuk pencelupan yang agak penting dan sering digunakan di dalam makmal..


Hadiah Dari Karangkraf : Barang-barang Filem Spiderman


Hadiah diterima berupa barang-barang daripada filem Spiderman, Alhamdulillah :)


 



  



Hadiah Dari Karangkraf : Pen Prometheus


Hadiah daripada Kontes di majalah KLIK..Trimas :)



Hadiah Dari Karangkraf : Bekas Air Step Up Revolution


Rezeki tak datang tanpa usaha, selagi kita berusaha pasti ada ganjarannya.. :)


 

Hadiah Dari Karangkraf : T-shirt Chow Kit


Alhamdulillah, baru je terima hadiah daripada Karangkraf, kontes daripada majalah KLIK berupa sehelai t-shirt :)



Cara-cara nak tunaikan cek


Anda dapat gaji/duit melalui cek? tak tau nak tunaikan dia? senang je sebenarnya..kita leh tunaikan melalui kaunter atau Cheque Deposit Machine..tengok je gambar di bawah..hehe


Hehe, termasuk lak muka aku dalam gambar kat atas..

Big N' Tasty


Hurm, sedap gak burger mekdi nih, rasa kepuasan dapat makan burger dia..rasa daging, timun jeruk ngan sos mmg xdapat digambarkan..nyum nyum





Laman Budaya Shah Alam



Laman Budaya Shah Alam atau lebih dikenali sebagai Shah Alam Cultural Park terletak di Taman Tasik Shah Alam, Shah Alam Selangor.

Kuman Penyakit Tibi Mycobacterium Tuberculosis Dalam Spesimen Kahak

Harini saya nak tunjukkan gambaran kuman penyakit Tibi yang dikenali sebagai mycobacterium tuberculosis dalam spesimen kahak. Selepas pewarnaan dilakukan kita dapat perhatikan kuman Tibi bewarna merah menyala manakala warna sel-sel dan mikroorganisma lain adalah bewarna biru.

Permainan Pertama Di Dunia



Terdapat perlbagai debat mengenai siapakah yang mencipta permainan video pertama di dunia. Ia juga bergantung kepada definisi penggunaan platform serta bagaimana ia didefinisikan. Sejarah penciptaan permainan video telah banyak membuka laluan dengan pengenalan teknologi yang bergerak dengan cukup pantas.


Menurut pandangan popular, orang pertama yang mencipta permainan video adalah William Higinbotham. Dia telah berjaya mencipta permainan video "Tennis For Two" pada tahun 1958. William yang juga seorang pakar fizik mencipta permainan interaktif tersebut di Brookhaven International Laboratory.


Kajiannya dibiayai sepenuhnya oleh Jabatan Tenaga Amerika Syarikat bagi mempromosikan penggunaan kuasa atom dengan menggunakan komputer analog dan sistem paparan vector oscilloscope,

Lain-lain artikel yang best!